zanggroep Musical Voices

uit Neerkant (N-Br) en Omstreken

Nieuwsoverzicht

Popkoor Musical Voices wint Top2000 Popkoren Contest in Arnhem

Zanggroep en popkoor Musical Voices heeft zondag in Arnhem de Top 2000 Popkoren Contest gewonnen. Het koor, met leden uit Neerkant, Meijel, Helenaveen en omstreken namen dolenthousiast de grote bokaal in ontvangst. 

Alle deelnemende koren zongen drie liedjes uit de Top 2000 voor een vakjury en zongen verder hun repertoire op een locatie in de stad. Door de jury werd gekeken naar origineelste bewerkingen, vocaal sterk, ritmisch in balans en uiteraard ook het TOP 2000 geluid. De winnaars werden aan het einde van de dag bekend.

Popkoor Musical Voices uit Neerkant zong als eerste “Avond” van Boudewijn de Groot en vervolgens “Bohemian Rhapsody” van Queen. Als derde nummer bracht Musical Voices “That Man” van Caro Emerald.  Volgens de jury lag het niveau van de deelnemende koren een stuk hoger dan vorig jaar. Uit het juryrapport bleek dat het totaalbeeld van de choreografie,  tekstbeleving en de afwisseling van de vertolkte nummers van Musical Voices de doorslag had gegeven en ging de Top 2000 bokaal naar Musical Voices. Op verzoek van de jury gaven ze in de bomvolle poptempel Luxor Live in Arnhem nog eens een spetterende, eigenzinnige vertolking van That Man van Caro Emerald. Dat lied had volgens de jury de doorslag gegeven. De winnaar van vorig jaar, The New Voices uit Zevenaar, werd uiteindelijk 2e. 

 

2 categorieën
Een stuk of 16 koren uit onder meer Apeldoorn, Loon op Zand, Barneveld, Gendringen, Neerkant, Venray, Driel, Nijmegen, Zevenaar en Zutphen streden zondag om de Top2000 bokaal. Er waren 2 categorieën: groter en kleiner dan 35 leden. De 10 grote koren zongen in Luxor Live. De kleintjes in grandcafé Mahler. Tevens werd er op een locatie in de stad opgetreden. 

Bij de kleinere categorie won Doetinpop uit Doetinchem. Zij zongen For bitter or worse van Anouk, Ice Queen van Within Temptation en Euphoria van Loreen.